Pathé noemt opening ondanks maatregelen stap in de goede richting

Pathé noemt de heropening "een stap in de goede richting", ondanks de beperkende maatregelen waardoor ze "geen business as usual draaien". Ze zijn vooral heel erg blij dat ze weer open kunnen, laat een woordvoerster desgevraagd aan het ANP weten.

Sinds afgelopen woensdag mogen ook de bioscopen weer open. Wel gelden een aantal maatregelen, zoals het verplicht hanteren van 1,5 meter afstand, een sluitingstijd van 22.00 uur en het controleren op een coronatoegangsbewijs.

Volgens de woordvoerster is de sfeer in de bioscopen "als vanouds weer heel goed" en hebben de bioscopen ondanks de verminderde capaciteit vele bezoekers gehad. Pathé heeft al tienduizenden tickets verkocht. Eerder deze week liep de verkoop van bioscoopkaartjes nog storm, waardoor mensen soms lang in een digitale wachtrij stonden.

Door het hoge aantal besmettingen hebben ook de Pathé-bioscopen te maken met een grotere uitval onder werknemers, "maar niet in die mate dat het een probleem vormt voor de bedrijfsvoering. We zijn hierop voorbereid en hebben structuren ingericht om dit op te kunnen vangen mocht dit nodig zijn. De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat altijd centraal."