Patricia van Haastrecht zet Guy Sebastian flink aan het werk

Patricia van Haastrecht zit met haar hoofd in de wolken. De zangeres, die doorbrak dankzij haar deelname aan The Voice of Holland, mocht maandagavond het podium delen met de Australische singer-songwriter Guy Sebastian. "Ik ken weinig momenten waarop ik denk: kan iemand me even knijpen?", zegt Patricia tegen BuzzE. "Maar ik kan nog nauwelijks geloven dat dit echt is gebeurd."

De zangeres leerde Guy in februari kennen toen hij zijn hit Before I Go zong in de finale van The Voice. "We hebben contact gehouden en toen ik hem liet weten dat ik kaarten had voor zijn concert in de Melkweg, zei hij: als je komt, moet je een duet met me zingen." Patricia kon dat voorstel nauwelijks geloven. "Ik dacht in eerste instantie: serieus?!" Na enige discussie kwam Patricia met het perfecte duet op de proppen: You Are The Reason van Calum Scott en Leona Lewis. "Ik vind het echt een heel mooi nummer en hoorde hem dat ook wel zingen. Bovendien past het ook bij mij."

Maar er was nog aardig wat werk aan de winkel: Guy, zijn band en achtergrondzangeressen moesten het nummer instuderen voor het concert van maandagavond. "Hij had het nog nooit eerder gezongen. Dat verbaasde me zo: je vraagt me en maakt in je drukke schema tijd om dit met mij te doen. Iedereen heeft er extra tijd in gestoken om dit mogelijk te maken."

Afpakken

Guy en Patricia doken de kleedkamer in om You Are The Reason te repeteren. "Het begon met een karaokeversie van YouTube", lacht de zangeres. "We hebben zeker een uur gerepeteerd, dat was echt heel bijzonder. Ik ben niet alleen door Guy, maar door zijn hele team én band heel erg warm ontvangen."

Wellicht leidt het duet tot een volgende samenwerking. "Als ik in mijn hart kijk, zeg ik: tjonge wat was dit mooi. Hij is een mooi persoon, daar wil ik wel vaker mee werken." Volgens Patricia zijn die gevoelens wederzijds. "Hij heeft aangegeven dat hij dit nog een keer wil doen. Toen grapte ik: ja, in Australië en zei hij meteen: ja, prima."

"Ook zijn team heeft gezegd dat ik naar Australië moet komen, en ze sturen een paar nummers door die ze hebben geschreven. Wie weet is het iets voor mij. Het contact is binnen één dag best wel sterk geworden." Of Patricia echt haar koffers kan gaan pakken voor een doorbraak 'down under' is echter nog maar de vraag. "Dat is afwachten. Ik ben vooral bezig met m'n eigen muziek, we zijn heel erg aan het bouwen. Op wat voor manier en met wie, dat ligt eraan wat er op mijn pad komt. Ik ben echt zo blij met alles wat ik mag doen nu. Ik word hier heel happy van, en niemand pakt me die maandagavond meer af."