Paul Haggis in oktober voor de rechter in verkrachtingszaak

Crash-regisseur Paul Haggis moet zich op 11 oktober melden in een rechtbank in Manhattan. Een studiomedewerker heeft hem aangeklaagd voor een verkrachting die volgens haar in 2013 plaatsvond. De filmmaker is een rechtszaak tegen de vrouw begonnen waarin hij haar beschuldigt van afpersing.

Haggis stelt dat wat er tussen hem en de vrouw is gebeurd na een première in 2013 met wederzijdse instemming heeft plaatsgevonden. Hij beweert dat de advocaat van de vrouw hem in november 2017 benaderde met nog niet ingediende rechtbankpapieren en een uitnodiging te praten over een schikking. In een daaropvolgend telefoongesprek zou de advocaat namens de vrouw 9 miljoen dollar hebben geëist.

De filmmaker verblijft momenteel onder huisarrest in een hotel in de Italiaanse stad Brindisi, omdat hij ook daar door een vrouw wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Haggis, die in Italië was om masterclasses te geven op een cultureel festival, ontkent.

De Canadees is vooral bekend van de film Crash, waarvoor hij twee Oscars won. Ook is hij een voormalig lid van de Scientology Kerk. Hij sprak zich onder meer in de documentaire Going Clear: Scientology and the Prison of Belief en de serie Leah Remini: Scientology and the Aftermath stevig uit tegen de kerk.