Paul Simon maakt luisterboek met levensverhaal en nieuwe muziek

Singer-songwriter Paul Simon brengt volgende maand een vijf uur durend luisterboek uit. Op Miracle and Wonder: Conversations With Paul Simon staan gesprekken met de Amerikaanse folkzanger en collega's maar ook nieuwe muziek en niet eerder uitgebrachte live-sessies. Dat meldt Rolling Stone.

Voor het luisterboek sprak de 80-jarige voormalige helft van het duo Simon and Garfunkel zo'n 30 uur met de Canadese schrijvers Malcolm Gladwell en Bruce Headlam. In de interviews vertelt Simon onder meer over zijn jeugd in de New Yorkse wijk Queens, de doorbraak met Gafunkel en zijn solocarrière. Ook staan er live-registraties op van de hits The Sound of Silence en The Boxer, die nog niet eerder te beluisteren waren. Collega's als Sting werkten ook mee aan de uitgave.

"Tijdens mijn carrière moet ik honderden interviews hebben gegeven over al mijn verschillende projecten, maar het was bijzonder leuk om hierover met Malcolm te praten en samen te werken", zei Simon in een verklaring. "Hij is de meest niet-rocksterachtige rockster. Paul is verrassend nuchter en benaderbaar. Zelfs als hij niet de meest succesvolle muzikant van zijn generatie was, zou hij dezelfde persoon zijn", blikt Gladwell terug op de samenwerking.