Pavlidis helpt AZ naar laatste acht in bekertoernooi

ENSCHEDE (ANP) - AZ zit bij de laatste acht clubs in het nationale bekertoernooi. De Alkmaarders kwamen in de uitwedstrijd tegen FC Twente op achterstand, maar wonnen uiteindelijk verdiend: 1-2. Vangelis Pavlidis maakte in de slotfase, via de binnenkant van de paal, het winnende doelpunt.

AZ trok met de zege de goede lijn van de laatste weken door. De Alkmaarders wonnen in de Eredivisie de laatste zes wedstrijden. Ook FC Twente kende een lange ongeslagen status.

Het gemis van een videoscheidsrechter liet zich voelen in Enschede. Na een lange trap van achteruit opende Jesper Karlsson in de 42e minuut de score voor AZ. De grensrechter stak echter zijn vlag in de lucht. Uit de herhaling bleek dat van buitenspel bij lange na geen sprake was.

Die onterecht afgekeurde treffer deed nog meer pijn voor AZ, toen doelman Peter Vindahl Jensen kort na de pauze op pijnlijke wijze in de fout ging. De Deen riep tegen verdediger Sam Beukema dat hij de bal op zou rapen, maar hij liet 'm los. Vindahl Jensen probeerde die fout te herstellen, maar in plaats daarvan kreeg hij een strafschop tegen na een overtreding. Ricky van Wolfswinkel faalde niet vanaf de penaltystip.

AZ raakte niet in de war. In de 64e minuut viel de terechte gelijkmaker. Een harde voorzet van Fredrik Midtsjø werd in de 64e minuut door verdediger Julio Pleguezuelo in zijn eigen doel gewerkt. Pavlidis voorkwam in de 83e minuut dat een verlenging nodig was. De Griek trof via de binnenkant van de paal doel: 1-2.