PEC-coach Stegeman: ongeval met te veel drank

ZWOLLE (ANP) - Coach John Stegeman van PEC Zwolle is donderdag betrokken geweest bij een eenzijdig auto-ongeluk, waarbij zijn alcoholpercentage te hoog was. De politie heeft het rijbewijs van de trainer ingevorderd. PEC Zwolle heeft het incident bevestigd.

De club meldde dat Stegeman voor zijn gedrag een boete krijgt. "Daarnaast gaan wij hem extra vaak bij maatschappelijke projecten inzetten", zegt voorzitter Adriaan Visser. "Wij betreuren dit incident enorm, aangezien het totaal niet overeenkomt met hoe wij als club in de maatschappij staan. Alcohol en verkeer gaan niet samen en we kunnen dit incident niet aan ons voorbij laten gaan."

Stegeman betuigde spijt. "Dit is een ontzettend domme actie van mij. Het zal me nooit meer overkomen. Ik accepteer als vanzelfsprekend de straf van de club en beloof beterschap richting toekomst."

Stegeman is bezig aan zijn eerste seizoen bij PEC Zwolle. De formatie haalde 4 punten uit de eerste vijf competitieduels. Stegeman werkte eerder bij Go Ahead Eagles en Heracles Almelo.