PEC heft raad van commissarissen op en wil direct promoveren

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heft de raad van commissarissen op. Het stichtingsbestuur van de club neemt de rol van de commissarissen over. Dat is woensdag besloten na een advies van de aandeelhouders van de uit de Eredivisie gedegradeerde club.

Verder werkt Zwolle voortaan met twee directeuren, een algemeen directeur die gaat over niet-voetbalzaken en een technisch directeur die gaat over voetbalzaken. Het is nog niet bekend wie die functies in gaan vullen. De aandeelhouders van PEC Zwolle beslissen daar binnenkort over.

PEC Zwolle gaat komend seizoen ook werken met een kleinere groep spelers en stafleden, maar kwalitatief gezien moet het peil wel hoger komen te liggen, meldt de club.

Signaal

PEC degradeerde afgelopen seizoen na tien jaar uit de Eredivisie. De nieuwe organisatiestructuur moet ervoor zorgen dat Zwolle direct weer promoveert.

"Op financieel gebied is het uitgangspunt vanzelfsprekend een financieel gezonde en stabiele club", melden aandeelhouders Meine Breemhaar en Frans van der Kolk. "De massale steun van supporters en sponsoren voor komend seizoen is daarin een eerste belangrijke stap. Ook is dit een krachtig signaal naar iedereen die betrokken is bij de club, om er alles aan te doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie."