PEC vergroot met hattrick van Ghoochannejhad problemen Willem II

TILBURG (ANP) - Willem II komt maar niet weg van de onderste plaatsten van de Eredivisie. De club uit Tilburg verloor ook de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3). Invaller Reza Ghoochannejhad was de grote man bij de bezoekers. De aanvaller uit Iran scoorde driemaal.

Willem II is na de nederlaag de nummer voorlaatst van de ranglijst. Alleen FC Emmen staat er nog slechter voor. Die ploeg gaat zaterdag op bezoek bij ADO dat in punten gelijkstaat met Willem II, de nummer 5 van het vorige afgebroken seizoen van de Eredivisie.

Kwasi Wriedt schoot Willem II al na 10 minuten op voorsprong. De Ghanees maakte zijn vierde treffer in acht duels in de Eredivisie. Wriedt kreeg in blessuretijd van de eerste helft ook een rode kaart van scheidsrechter Sander van der Eijk. Hij speelde eerst de bal maar landde vervolgens hard, maar ogenschijnlijk onbedoeld, op een enkel van Mike van Duinen. De spits van PEC Zwolle kon niet meer verder en moest zich direct laten vervangen.

Met een man minder verloor Willem II de controle over de wedstrijd. Ghoochannejhad scoorde tweemaal binnen 18 minuten en completeerde zijn hattrick met een makkelijk toegekende strafschop.