PEC verslaat Heerenveen in eerste duel na ontslag coach Stegeman

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft het eerste duel na het ontslag van trainer John Stegeman gewonnen. De club rekende in eigen stadion na rust af met sc Heerenveen: 4-1.

Mitchell van Bergen schoot Heerenveen nog wel op voorsprong. Maar na rust scoorden Virgil Misidjan, Thomas Buitink, Bram van Polen en Eliano Reijnders voor PEC Zwolle. Heerenveen beleefde een slechte generale repetitie voor de halve finale van het bekertoernooi van komende woensdag tegen Ajax in het Abe Lenstra-stadion. De Friese club was in de eerste helft nog de bovenliggende partij. Henk Veerman schoot toen ook op de paal.

PEC Zwolle steeg naar de twaalfde plaats en heeft nog maar 4 punten minder dan het als tiende geklasseerde Heerenveen. PEC Zwolle stond onder leiding van Leeroy Echteld, die onder de afgelopen zaterdag ontslagen Stegeman als assistent werkte. Als het aan de leiding van de club uit Overijssel ligt, maakt Echteld snel plaats voor Bert Konterman die het seizoen moet afmaken.

Art Langeler zou Stegeman in de zomer definitief moeten vervangen. Langeler werkt nu nog bij de KNVB als directeur voetbalontwikkeling. Langeler was al eerder hoofdtrainer van PEC Zwolle. In 2012 promoveerde hij met de club naar de Eredivisie.