PEC Zwolle speelt na gemiste strafschop gelijk tegen RKC

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft een kans laten liggen om enigszins aansluiting te vinden met de clubs onderin de Eredivisie. De hekkensluiter speelde in eigen stadion gelijk tegen RKC Waalwijk: 0-0.

In een duel zonder veel hoogtepunten had PEC de grootste kans op de overwinning. De ploeg van coach Dick Schreuder kreeg na een uur spelen een strafschop na een overtreding van Ahmed Touba op Mustafa Saymak. Daishawn Redan schoot de bal hoog over.

Zes van de vorige zeven duels in de Eredivisie tussen PEC en RKC eindigden ook in een gelijkspel, allemaal in 1-1. De andere wedstrijd won Zwolle, in september 2019, met 6-2.

Éen zege

PEC blijft door het gelijkspel op één zege staan, met 5 punten uit veertien wedstrijden. De achterstand op nummer 17 Fortuna Sittard, dat met 4-1 van FC Groningen verloor, is nu nog 4 punten. RKC staat vijftiende met 12 punten.

RKC heeft nu al negentien uitwedstrijden op rij in de Eredivisie niet gewonnen. Tien duels eindigden gelijk en negen gingen er verloren. De laatste zege buiten Waalwijk voor RKC was op 27 november vorig jaar bij FC Twente (0-2). RKC kent één langere reeks zonder zege in een uitwedstrijd, van januari 2006 tot maart 2007 werd 22 keer op rij niet gewonnen.