Perfectionist Jeangu Macrooy ziet verbeterpunten na repetitie

Jeangu Macrooy is tevreden met zijn eerste repetitie op het Eurovisie Songfestival. De zanger vindt echter dat het nog beter kan, zei hij donderdag na afloop tijdens een persconferentie in Rotterdam Ahoy.

"Ik ben heel blij met de eerste repetitie. Ik ben een perfectionist, dus er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar ik heb er enorm van genoten", aldus Jeangu, die nog een beetje sprakeloos was. "Ik heb er nog steeds geen woorden voor. Je staat niet iedere dag op een podium als dit."

Jeangu, die naar eigen zeggen lichtelijk geëmotioneerd was toen hij Ahoy voor het eerst binnenkwam, is blij dat hij volgende week voor publiek kan optreden. "Het is voor mij echt lang geleden dat ik mensen in de zaal had en de energie van publiek terug te krijgen. Dus ja, ik sta echt te springen om die connectie weer te maken."

Identiteit

De zanger vindt het belangrijk dat hij iets van zijn eigen persoonlijkheid in zijn act en lied heeft gestopt. Zo is hij trots dat hij de Surinaamse taal Sranan Tongo op het songfestival kan introduceren. "Een van de weinige dingen die het songfestival zo mooi maakt is dat het zo divers is en dat er ruimte is voor nieuwe dingen en nieuwe culturen. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb om zo iets van mijn identiteit te laten zien."

Dat heel Nederland een mening over zijn lied Birth Of A New Age heeft, vindt Jeangu niet zo erg. "Iedereen mag zijn mening hebben. Het belangrijkste is dat je er als artiest 100 procent achter staat. En verder focus ik me vooral op het positieve."

Jeangu, die al verzekerd is van een plaats in de finale, repeteert zaterdag voor de tweede keer.