Persoonlijke docuserie over Ed Sheeran 3 mei te zien bij Disney+

Ed Sheeran is voor Disney gevolgd voor een documentaire en het resultaat zal vanaf 3 mei in vier delen te zien zijn op het streamingplatform van het mediabedrijf. Dit heeft de zanger bekendgemaakt middels een bericht op Instagram.

"Ik ben altijd beschermend omgegaan met mijn persoonlijke leven", schrijft Sheeran. "De enige documentaire die ik ooit heb gemaakt, was er een die zich richtte op mijn songwriting", totdat Disney hem benaderde om een documentaire te maken over het creëren van zijn volgende album Subtract.

"Aanvankelijk was de documentaire precies dat, een documentaire over de totstandkoming van een album", gaat hij verder. "Maar omdat mijn leven een paar grote wendingen nam, veranderde het onderwerp van het album, en dat gold ook voor de documentaire. Het werd iets heel anders dan ik dacht dat het zou zijn."

Context

De wendingen waar Ed Sheeran het over heeft waren ingrijpend. Zo werd er bij zijn zwangere vrouw een tumor ontdekt en overleed zijn beste vriend Jamal, die een grote rol speelde bij de start van zijn carrière. "Ik wilde context aan het album geven omdat het zeer persoonlijke dingen raakt, die we allemaal meemaken", aldus de zanger.

Ook beschrijft Sheeran dat hij hiervoor het vertrouwen moest geven aan anderen, zodat het niet zijn eigen gekleurde versie van de werkelijkheid zou worden maar een neutraler beeld. "En eigenlijk een nauwkeurige weerspiegeling van wie ik ben, ook al is het ongemakkelijk om naar te kijken."