Pete Davidson bevestigt vertrek bij Saturday Night Live

Pete Davidson heeft bevestigd dat hij na acht jaar stopt bij de beroemde Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live (SNL). De comedian, die zelf niet op sociale media zit, laat via een bericht op de Instagramaccount van vriend en komiek Dave Sirus weten dat hij zaterdag zijn laatste aflevering heeft gedraaid.

Geruchten gingen al langer dat Davidson afscheid zou nemen na het 47e seizoen. Een reden voor zijn vertrek geeft de comedian niet, maar hij laat wel weten dat hij bedenker Lorne Michaels en de andere medewerkers van SNL dankbaar is. "SNL is mijn thuis. Ik ben zo gelukkig en verdrietig over de show van vanavond. Om zoveel redenen die ik niet kan uitleggen."

Ook oudgediende Kate McKinnon keert niet terug, bevestigde ze zaterdag in het slot van de 47e reeks. Naar verluidt vertrekken ook Aidy Bryant en Kyle Mooney.

De show heeft al vaker gebruik gemaakt van de zomerstop om afscheid te nemen van castleden. De reden om te vertrekken is dan vaak dat zij zo bekend zijn geworden door het programma dat ze tijd willen om aan andere projecten te kunnen werken. Andere bekende acteurs die begonnen bij SNL zijn onder anderen Andy Samberg en Kristen Wiig.