Peter Dinklage over remake Sneeuwwitje: verdomd ouderwets

Peter Dinklage zet grote vraagtekens bij de live-actionremake die Disney wil gaan maken van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De Game of Thrones-acteur vindt het noodzakelijk dat het verhaal wordt aangepast. "Doe een stapje terug en kijk naar wat je maakt. Het slaat voor mij nergens op", reageerde hij in de WTF-podcast van Marc Maron op het verhaal van de film uit 1973.

In de nieuwe versie zal West Side Story-actrice Rachel Zegler de hoofdrol vertolken. Gal Gadot gaat volgens Disney de boze koningin spelen. "Ik was een beetje verrast toen ze met trots vertelden een ​​latina-actrice als Sneeuwwitje te casten. Je vertelt nog steeds het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen", zei Dinklage, die van mening is dat het oude verhaal bewerkt moet worden naar de huidige normen. "Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar je maakt nog steeds dat verdomde ouderwetse verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven", reageerde hij fel. "Wat ben je verdomme aan het doen man?"

Dinklage, die in Game of Thrones het personage Tyrion Lannister vertolkte, hoopt dat de remake in een volledig nieuw jasje wordt gestoken. "Als je het verhaal van Sneeuwwitje vertelt en er de meest geavanceerde, progressieve draai aan geeft, doe het dan ook helemaal."