Peter Jackson werd benaderd door makers LotR-serie

Peter Jackson is in het beginstadium van de ontwikkeling van de nieuwe Lord of the Rings-serie van Amazon gevraagd of hij bij het project betrokken wilde worden. De regisseur zou de scripts opgestuurd krijgen, maar hoorde nooit meer iets van de makers.

De Nieuw-Zeelander, die twintig jaar geleden de beroemde Lord of the Rings-films maakte, wilde niet direct ja zeggen. "Ik zei: die vraag is onmogelijk te beantwoorden zonder een script te zien", zo vertelt Jackson in een podcast van The Hollywood Reporter. "Dus ze zeiden: 'zodra we de eerste paar scripts hebben, sturen we die op'. Maar die kwamen nooit opdagen. Dat is ook het laatste wat ik erover heb gehoord, wat natuurlijk prima is. Ik klaag niet."

Jackson is naar eigen zeggen enorm benieuwd naar het eindresultaat. "Ik ga het als een perfecte neutrale kijker bekijken", stelt hij.

The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat volgende maand in première op Amazon. Het is de duurste televisieserie die ooit is gemaakt. Het eerste seizoen kost het streamingplatform 465 miljoen dollar (406 miljoen euro). Ter vergelijking: dramaserie Game of Thrones had een productiebudget van rond de 100 miljoen dollar per seizoen. De nieuwe serie speelt zich ver voor het verhaal in de beroemde trilogie van J.R.R. Tolkien af.