Petrovic vergaat van de pijn na cruciale zege met Willem II

TILBURG (ANP) - Willem II-trainer Zeljko Petrovic was na de belangrijke 2-1 van Sebastian Holmén tegen Fortuna Sittard even vergeten dat hij een hernia heeft. "Ik dacht, ik ga sprinten. Maar dat ging niet goed. Nu valt het wel weer mee, maar ik heb er ook een stuk of zes pillen ingegooid", aldus Petrovic na de zege waardoor Willem II ook komend seizoen in de Eredivisie uitkomt.

Concurrent FC Emmen won ruim bij VVV-Venlo, waardoor Willem II moest winnen om de play-offs te ontlopen. Petrovic bij ESPN: "Het was ongekend, we kregen allerlei berichten tijdens de wedstrijd. Het was ook niet zo dat Fortuna er niets aan deed, ze kwamen hier echt om te winnen. De laatste 10 minuten was er wel iets geknakt bij ze."

Petrovic is trots dat hij zich met Willem II heeft gehandhaafd. "Toen ik hier kwam, had Willem II pas 10 punten. Uit vijftien duels hebben we 21 punten gehaald. Dat is een geweldige prestatie, de jongens hebben het geweldig gedaan."

De trainer liet verder blijken dat hij wel bij Willem II wil blijven, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Petrovic zei onder meer dat de selectie op sterkte moet komen, zeker als bepalende spelers vertrekken.