Phil Bee vindt optreden tijdens proefconcert een eer

Blues- en soulzanger Phil Bee vindt het "een eer" om tijdens het proefconcert van André Hazes zondag in de Ziggo Dome in Amsterdam het voorprogramma te mogen verzorgen. Hij staat niet alleen, maar doet het samen met volkszangeres Sophie Straat.

"Wat een eer om jullie hier te zien", zei hij voorafgaand aan zijn optreden tegen de zaal. "Zullen we maar beginnen?", vroeg hij, waarna de zaal in luid gejuich uitbarstte. In totaal zijn er zo'n 1300 mensen aanwezig bij het proefconcert van Fieldlab Evenementen. Naast Phil en Sophie is André Hazes de hoofdact en treedt cabaretier Peter Pannekoek op als 'special guest'.

Tijdens het concert wordt, net als bij de eerdere proefevenementen van Fieldlab, onderzocht wat nodig is om evenementen in coronatijd veilig te laten plaatsvinden. Bezoekers moesten van tevoren een negatieve uitslag van een coronatest laten zien en in de zaal zijn ze verdeeld in bubbels. Ook krijgen ze een bewegingssensor, zodat achteraf te zien is hoeveel contact ze onderling hebben gehad. Een paar dagen later worden de bezoekers opnieuw getest.

De proefevenementen van Fieldlab Evenementen maken onderdeel uit van een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. Ook zaterdag was er in de Ziggo Dome een proefevenement. Tijdens dat danceconcert traden onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt en Lucas & Steve op. Volgend weekend vinden er twee proeffestivals plaats op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen. Eerder werd al getest bij een theatervoorstelling van Guido Weijers, een congres en voetbalwedstrijden.