Philadelphia 76ers op voorsprong tegen Raptors

PHILADELPHIA (ANP) - Philadelphia 76ers heeft in de halve eindstrijd van de play-offs van de NBA (Eastern Conference) een 2-1-voorsprong genomen tegen Toronto Raptors: 116-95. De hoofdrol was weggelegd voor 76ers-center Joel Embiid, die 33 punten en tien rebounds voor zijn rekening nam.

Tussen het eerste en tweede duel door had Embiid nog te maken met griepverschijnselen, maar in het derde duel stond er geen maat op hem. Embiid raakte eerder in de play-offs in opspraak, omdat hij tijdens een duel op de bank met een ploeggenoot zat mee te kijken op diens telefoon. En dat terwijl Philadelphia 76ers tegen een ruime achterstand aankeek. Het voorval leidde tot veel ophef en coach Brett Brown vond het onaanvaardbaar.

Toronto Raptors leek na twee kwarten beter in de wedstrijd te komen, maar in het laatste kwart kwamen de Raptors in elf van de eerste twaalf schotpogingen niet tot scoren. Daardoor bleven de bezoekers in het vierde kwart steken op slechts veertien punten en kwam de tweede zege van de 76ers niet in gevaar.