Phoebe Waller-Bridge heeft rol in Indiana Jones 5

Phoebe Waller-Bridge is straks naast Harrison Ford in het vijfde deel van Indiana Jones te zien. Dat heeft producent Lucasfilm bekendgemaakt.

Waller-Bridge maakte furore als actrice in de Britse BBC-serie Fleabag, die ze ook bedacht en schreef. Ze won meerdere Emmy's, Golden Globes, Critics' Choice Awards en Satellite Awards voor haar werk aan de serie. Recenter werkte ze ook achter de schermen mee aan Killing Eve en de nieuwe James Bond-film No Time To Die.

De productie van de nieuwe Indiana Jones-film moet deze zomer beginnen. Steven Spielberg, die de eerste vier delen regisseerde, draagt het stokje over aan James Mangold. Spielberg is wel bij de film betrokken als producent. John Williams is opnieuw verantwoordelijk voor de muziek.

Voor de 78-jarige Ford wordt het zijn laatste kunstje als Indiana Jones. Al langere tijd werd gesproken over een terugkeer van Indiana Jones, maar vanwege verschillende redenen werd de film steeds uitgesteld. In 2008 speelde Ford voor het laatst de rol van de avontuurlijke archeoloog.