Piers Morgan stopt met Twitter

Piers Morgan heeft besloten niet meer actief te willen zijn op Twitter. Dat maakte de voormalig Good Morning Britain-presentator donderdag bekend via het sociale mediaplatform. Volgens Morgan zitten er te veel 'losgeslagen gebruikers' op het platform.

Morgan vertelt in de tweet dat hij wat tijd heeft doorgebracht zonder Twitter te gebruiken. "Wanneer je wat minder tijd doorbrengt op Twitter en meer tijd doorbrengt in de echte wereld, zul je je snel realiseren hoeveel verschrikkelijke en losgeslagen mensen op dit platform te vinden zijn," maakt de 56-jarige Morgan duidelijk aan zijn 7.9 miljoen volgers. "Ik ben van plan nog minder tijd in het gezelschap van die verrotte mensen door te brengen."

Twitter-gebruikers geven gemixte reacties op de aankondiging van Piers. Sommigen van hen zijn de presentator liever kwijt dan rijk op het platform, terwijl anderen Morgan groot gelijk geven. Toch lijkt het erop dat de presentator niet helemaal van het platform af wil, aangezien hij zijn Twitter-account niet heeft gedeactiveerd.

De presentator kwam in maart onder vuur te liggen na zijn felle kritiek op Meghan Markle en haar veelbesproken interview met Oprah Winfrey. Morgan uitte zijn kritiek tijdens een uitzending van het programma Good Morning Britain. Hij stelde onder meer "misselijk te worden van het schandalige interview" en trok diverse uitspraken van het paar in twijfel. Een dag na de uitzending stapte Morgan op.