Pieter Kramer maakt met Mozart doorstart grote familiekerstshows

Regisseur Pieter Kramer gaat door met de succesvolle familievoorstellingen die hij rond de kerstdagen maakte voor het RO Theater. Het RO nam twee jaar geleden plotseling afscheid van de veelgeprezen theatermaker. Maar hij keert nu met het stuk Mozart terug bij Theateralliantie en Toneelgroep Oostpool.

Mozart wordt de tiende familievoorstelling van Kramer en zijn vaste scriptschrijver Don Duyns. Het muzikale stuk is van december 2022 tot en met maart 2023 te zien in 21 grote theaters door het hele land. De voorstelling vertelt over het leven en de carrière van het Oostenrijkse wonderkind, die tegelijkertijd een recalcitrante puber was.

De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Rijnink, Sara Afiba, Ruth Sahertian, Jip Wassenberg, Dick van den Toorn, Alex Hendrickx en Lukas Smolders. Het RO Theater en Kramer gingen twee jaar terug na een jarenlange samenwerking uit elkaar. Zij hadden een creatief meningsverschil over de nieuwe familievoorstelling.

De kluchtige, cabareteske stukken voor het hele gezin trokken jarenlang steevast volle zalen. Grote successen in deze reeks waren De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & Gelukkig. Kramer werkte vaak samen met vaste acteurs, zoals Alex Klaasen en Wart Kamps.