Pijnlijke start voor Buijs bij FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - Danny Buijs beleeft vooralsnog weinig plezier aan zijn eerste seizoen als trainer in de eredivisie. ,,Dit is een ontzettend pijnlijke start'', erkende de trainer van FC Groningen na de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II (0-1). Buijs gaf dezelfde elf spelers die vorige week met 5-1 verloren bij Vitesse de kans zich te revancheren, maar het gewenste resultaat bleef uit.

,,Aan goede wil geen gebrek, maar voetballend was het wel heel matig'', erkende Buijs. ,,We hebben aan de bal weinig tot niets laten zien. Dit was een enorm teleurstellende avond.'' Buijs moet ervoor zorgen dat Groningen de fans met aantrekkelijk voetbal weer voor zich wint, maar de toeschouwers trakteerden de spelers op een fluitconcert.

In een poging om in de slotfase iets te forceren, liet Buijs zijn keeper Sergio Padt een blessure simuleren zodat hij de tijd had om zijn ploeg aan de kant wat instructies mee te geven. ,,We wilden één op één gaan spelen, dan is het belangrijk dat iedereen weet wat hij moet doen. Met buitenlandse jongens die de taal niet machtig zijn, is het moeilijk om ze aan de andere kant van het veld te bereiken. Het kwam goed uit dat Sergio wat last had van zijn been'', zei Buijs met een glimlach. ,,Maar het heeft niet veel geholpen, want we verliezen met 1-0.''

0 Reacties Doe mee met de discussie →