Pink Floyd wil muziekrechten verkopen

De (voormalig) leden van de rockband Pink Floyd zijn van van plan hun muziekcatalogus voor een recordbedrag te verkopen. Volgens ingewijden moeten de muziekrechten voor bijna 475 miljoen euro (500 miljoen dollar) aan een van de geïnteresseerde partijen verkocht worden. Dit meldt Bloomberg.

De band verkoopt naast de muzikale rechten ook de mogelijkheid om merchandise te verkopen die aan de groep gelinkt kan worden. Potentiële kopers zouden onder meer Warner Music, Sony Music en BMG zijn. Patrick McKenna, die de band vertegenwoordigt, wilde niet ingaan op de geruchten.

Het feit dat de bandleden het eens zijn geworden over de verkoop is op zichzelf al uniek te noemen. Nadat de groep in 1965 werd opgericht onder leiding van toenmalig zanger Syd Barrett, volgden er heel wat drama's. Barrett vertrok zelf na drie jaar, waarna bassist en zanger Roger Waters de band in 1985 vaarwel zei. Hij klaagde zijn oud-collega's vervolgens aan voor het gebruik van de naam Pink Floyd. Het aanstellen van McKenna als vertegenwoordiger moet de groep zonder kleurscheuren door het verkoopproces leiden.