Pole voor Franse motorcoureur Quartararo in Portugal

PORTIMÃO (ANP) - De Franse motorcoureur Fabio Quartararo heeft poleposition veroverd voor de Grote Prijs van Portugal in de MotoGP. De Yamaha-coureur was met 1.38,862 de snelste op het circuit van Portimão in de Algarve. De Italiaan Francesco Bagnaia dacht even dat hij in een baanrecord pole had gepakt, maar bij terugkomst in de pitsstraat hoorde de Ducati-coureur dat zijn toptijd was geschrapt omdat hij gele vlaggen had genegeerd.

De 21-jarige Quartararo heeft zondag op de voorste startrij gezelschap van de Spanjaard Alex Rins (Suzuki) en zijn landgenoot Johann Zarco (Ducati). Marc Márquez, die na lang blessureleed eindelijk terug is in de MotoGP, kwalificeerde zich als zesde. De zesvoudig wereldkampioen in de koningsklasse was op zijn Honda 0,259 seconde minder snel dan Quartararo. De huidige wereldkampioen Joan Mir (Suzuki) kwalificeerde zich als negende.

Zarco heeft na twee GP's de leiding in het WK-klassement met 40 punten, gevolgd door Quartararo en de Spanjaard Maverick Viñales met 36 punten. Viñales (Yamaha) won vorige maand de openingsrace in Qatar, een week later was Quartararo de sterkste op hetzelfde circuit in Doha. Zarco kwam in beide races als tweede over de finish.