‘Politie nalatig bij onderzoek Sharleyne’

ASSEN (ANP) - De politie heeft waarschijnlijk steken laten vallen tijdens het eerste onderzoek naar de dood van Sharleyne in Hoogeveen. Dat bleek donderdag op de tweede dag van de strafzaak tegen haar moeder Hélène J., die wordt verdacht van het doden van het achtjarige meisje.

De bovenbuurman van J. heeft verklaard dat hij in de nacht dat het meisje van de flat viel een harde klap heeft gehoord en een geluid alsof er iets langs de balkonreling viel. Ook vertelde hij dat hij J. met haar dochter hoorde praten die nacht. De man zegt dat in 2015 al te hebben verteld aan de politie, maar die verklaring heeft de politie niet.

De man beweert dat de politie tijdens het buurtonderzoek in de flat bij hem kwam, maar geen enkele agent kan zich herinneren dat hij met de man heeft gesproken. Ook zijn bij het eerste onderzoek na de val geen lijsten bijgehouden van met welke buren de politie had gesproken. De zaak tegen de moeder van Sharleyne werd destijds geseponeerd. De politie stuitte tijdens het nieuwe onderzoek vorig jaar op de verklaring van de bovenbuurman. Het Openbaar Minister ziet hem als een belangrijke getuige.

0 Reacties Doe mee met de discussie →