Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

NEW YORK (ANP) - De politie van New York heeft bij een protest tegen politiegeweld en racisme in de wijk Brooklyn ingegrepen. Dat meldt televisiezender CNN en is te zien op beelden op sociale media. De vreedzame mars werd tegengehouden door agenten.

De commissaris van de politie in de stad zei tegen CNN dat er mensen zijn opgepakt, omdat ze ondanks de avondklok nog aan het demonstreren waren. "Het zijn er vooralsnog minder dan de afgelopen dagen, maar de avond is nog jong."

Woensdagmiddag (lokale tijd) sprak commissaris Dermot Shea over de dood van George Floyd in Minneapolis. "Ik denk dat ieder mens met een geweten hier kwaad van wordt. Wij steunen de familie Floyd en voelen met hen mee. Het was niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar laten we hopen dat het de laatste keer was."

Ook in andere steden wordt weer volop geprotesteerd. Op foto's zijn demonstraties en protestmarsen in onder meer Washington DC, Seattle, St. Charles, Philadelphia en San Francisco te zien. In San Francisco waren er weer demonstranten op een paard aanwezig.

In Washington DC zijn veel politieagenten en leden van de nationale garde op de been. De demonstratie verloopt vreedzaam, maar veel actievoerders maken nog geen aanstalten om weg te gaan, ondanks dat de avondklok bijna ingaat.