Politie onderzoekt tirade op vlucht Ryanair

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse politie heeft een onderzoek ingesteld naar een racistisch tirade aan boord van een vlucht van Ryanair. Daar ging een man tekeer tegen een zwarte vrouw op leeftijd. Beelden van het voorval hebben op sociale media tot veel ophef geleid.

Een passagier filmde hoe de man zijn medepassagier uitfoetert terwijl het toestel nog aan de grond staat op vliegveld London Stansted. Hij dreigt de vrouw fysiek naar een andere plek te duwen en noemt haar onder meer ,,een domme, lelijke koe''. De vrouw krijgt uiteindelijk een andere plaats toegewezen. Haar belager blijft zitten.

De filmer is verbaasd dat de scheldende man het toestel niet hoefde te verlaten. ,,Ik heb meegemaakt dat de politie is gebeld en passagiers zijn verwijderd om minder'', zei hij tegen BBC Radio. ,,Als de rollen omgekeerd waren geweest en een zwarte man een oudere, invalide witte vrouw had belaagd, was het heel anders afgelopen.''

De politie in Essex zegt nu het incident serieus te nemen en in samenwerking met Ryanair en de Spaanse autoriteiten onderzoek te doen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →