Politieagenten verdacht van nazipropaganda

FRANKFURT (ANP) - Het Openbaar Ministerie van Frankfurt doet onderzoek naar vijf politieagenten in het district die worden verdacht van nazipropaganda. De Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) meldde als eerste van de Duitse media dat zij zich vermoedelijk schuldig hebben gemaakt aan ,,opruiing van het volk en het verspreiden van symbolen die in strijd zijn met de grondwet''.

De ambtenaren zouden elkaar afbeeldingen, video's en teksten hebben toegestuurd die beledigend en xenofoob zijn. Een politiewoordvoerder bevestigde maandag op de radio dat het ,,inderdaad om hakenkruizen, Hitler-plaatjes en dergelijke ging''. Daarnaast zijn er berichten onderschept die gericht waren tegen onder anderen vluchtelingen en gehandicapten.

De vijf verdachten zijn voorlopig op non-actief gesteld. Volgens de FAZ zijn de verderfelijke bezigheden van de agenten bij toeval ontdekt. Rechercheurs stuitten bij een onderzoek naar rechts-extremisten op eigen collega's. Hun werkplekken zijn daarop onmiddellijk geïnspecteerd en mobiele telefoons en harde schijven in beslag genomen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →