Politiebonden stellen minister cao-ultimatum

AMERSFOORT (ANP) - De politiebonden stellen minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en korpschef Erik Akerboom een ultimatum voor een nieuwe cao. Ze willen voor 1 juli duidelijkheid over voorstellen voor een andere organisatie. Ook willen ze voor die tijd een loonbod.

,,De organisatie zoals die er nu uitziet, vraagt het uiterste van de loyaliteit van politiemensen. Meestal zonder dat daar loopbaanontwikkeling, een eerlijke vergoeding en een balans tussen werk en privé tegenover staan. Te veel collega’s zijn al ziek thuis komen te zitten'', stellen de bonden in een verklaring.

De onderhandelaars van de bonden ACP, ANPV, VMHP en NPB en hun achterban hebben overleg gevoerd in Amersfoort. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp wil nog geen mededelingen doen over wat er gebeurt als het ultimatum afloopt zonder bevredigende antwoorden van de minister en de korpschef. ,,Dat hangt helemaal af van waar ze mee komen.''

Eerder donderdag lieten de bonden al weten dat ze de geplande uitbreiding van het aantal politiemedewerkers in met name de grote steden absoluut onvoldoende vinden.

0 Reacties Doe mee met de discussie →