Politiek journalist Ron Fresen geniet van comeback op de radio

Oud-NOS-coryfee Ron Fresen heeft zaterdag genoten van zijn comeback op de radio. Dat meldt de politiek journalist op Twitter. Fresen presenteerde zaterdag voor het eerst het radioprogramma Spuigasten op de lokale zender Den Haag FM.

"Was als vanouds leuk dit, heb ervan genoten!" schrijft Fresen. Hij ontving in de uitzending Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij om terug te blikken op het nieuws van de afgelopen week. Het ging over discriminatie in de Haagse horeca, het optreden van de politie en de ME na de overwinningen van het Marokkaanse elftal op het WK voetbal en het uitsterven van de ouderwetse Zwarte Piet.

Fresen, die bijna twintig jaar politiek verslaggever was bij de NOS, is sinds deze week een van de presentatoren van het wekelijkse politieke programma Spuigasten. De 64-jarige journalistieke rot deelt zijn functie met oud-AD-verslaggever Maaike Kraaijeveld en jong talent Jeanneau van Beurden.

In het programma Spuigasten wordt wekelijks de lokale Haagse politiek doorgenomen. De drie presentatoren nemen het stokje over van journalist Ivar Lingen, die het bekroonde programma de afgelopen jaren ontwikkelde en vormgaf. Lingen gaat vanaf december aan de slag als redactiechef bij Omroep West. Fresen begon zijn carrière eerder ook in de lokale journalistiek bij Omroep West.