Poolse bondscoach laat Lewandowski zelf over toekomst beslissen

DOHA (ANP) - De Poolse bondscoach Czeslaw Michniewicz gaat er niet vanuit dat Robert Lewandowski zijn interlandloopbaan beëindigt. Dat zei hij na de uitschakeling in de achtste finales van het WK in Qatar tegen Frankrijk (3-1).

"Ik denk dat hij nog jaren aanvoerder kan zijn. Maar ik ga daar verder niet over praten. Hij is de aanvoerder, hij bepaalt zelf", aldus Michniewicz.

De 34-jarige Lewandowski is bij FC Barcelona bezig aan een sterk seizoen, maar bij de Poolse ploeg kan hij zich maar moeilijk onderscheiden. Lewandowski staat er vaak alleen voor en krijgt weinig bruikbare ballen. Polen speelt bovendien vrij verdedigend.

Moeilijke situatie

"Het is een moeilijke situatie", zei Michniewicz. "Bij Polen is het voor hem natuurlijk anders. Als wij tegen spelers als Lionel Messi of zoals vandaag tegen Kylian Mbappé voetballen, zullen we toch concessies moeten doen en ons aan moeten passen. Zij spelen op een ander niveau dan wij."

Lewandowski maakte in de groepsfase tegen Saudi-Arabië (2-0) zijn eerste doelpunt op een WK voor Polen. Tegen Frankrijk voegde hij daar in blessuretijd een tweede treffer aan toe. Lewandowski scoorde uit een strafschop, die hij over mocht nemen nadat hij eerst had gemist. In het openingsduel met Mexico (0-0) miste Lewandowski ook al een penalty.