Portman heeft spijt van Polanski-petitie

LOS ANGELES - Negen jaar nadat ze een petitie tekende voor de vrijlating van Roman Polanski, heeft Natalie Portman daar enorme spijt van. In een interview met Buzzfeed zegt ze zich destijds niet genoeg in de zaak verdiept te hebben.

"Iemand die ik respecteer gaf het aan me en zei: 'Ik heb dit getekend. Doe jij dat ook?' En ik had zoiets van: 'Oké'. Ik neem de volle verantwoordelijkheid dat ik daar niet genoeg over heb nagedacht," aldus de actrice.

Polanski vluchtte in 1977 de VS uit tijdens een rechtszaak waarin hij terechtstond voor seks met een 13-jarig meisje. De regisseur had daarin schuld bekend en een deal gesloten, maar was bang dat de aanklager zich daar niet langer aan zou houden. In 2009 werd hij op verzoek van de autoriteiten in de VS opgepakt in Zwitserland, tot ongenoegen van veel Hollywoodfiguren, die de petitie tekenden om zijn vrijlating.

De filmmaker zat twee maanden vast en werd daarna onder huisarrest geplaatst. Tien maanden na zijn arrestatie besloot Zwitserland de Amerikaanse vraag om uitlevering van Polanski naast zich neer te leggen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →