PostNL stijgt op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel PostNL was woensdag in trek op het Damrak na het nieuws dat het postbedrijf zijn tarieven mag verhogen. De Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan na de koerswinsten een dag eerder, die werden aangewakkerd door het uitstel van een deel van de Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen en het hervatten van de handelsgesprekken tussen de VS en China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen een fractie lager op 545,49 punten. De MidKap stond ook nagenoeg onveranderd, op 801,55 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt zakten tot 0,2 procent. Londen won 0,1 procent.

PostNL steeg 1,3 procent bij de middelgrote bedrijven. Het versturen van brieven en kaarten wordt naar verwachting ook volgend jaar weer duurder. Het postbedrijf krijgt van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) de ruimte om tarieven van postproducten fors te verhogen. TKH Group won 2,8 procent. De technologiegroep zakte een dag eerder bijna 15 procent na een tegenvallend handelsbericht.