Premier League erkent fouten videoscheidsrechters

LONDEN (ANP) - Het bestuur van de Premier League geeft toe dat videoscheidsrechters donderdagavond bij drie verschillende wedstrijden hun werk niet goed hebben gedaan.

Bruno Fernandes had geen strafschop mogen krijgen in het gewonnen uitduel van zijn Manchester United tegen Aston Villa (0-3). Aanvaller Harry Kane had wel een strafschop verdiend in het duel van Tottenham Hotspur met Bournemouth (0-0). James Ward-Prowse had volgens de officials van de Premier League nooit een strafschop mogen krijgen in de wedstrijd van zijn Southampton tegen Everton (1-1). Hij miste overigens vanaf 11 meter.

Beslissingen van videoscheidsrechters leidden de afgelopen weken tot felle discussies in de Premier League. Veel trainers, José Mourinho van de Spurs voorop, klagen dat spelsituaties verschillend beoordeeld worden.

Wereldvoetbalbond FIFA neemt binnenkort de verantwoording over de videoscheidsrechters over van de spelregelcommissie IFAB. Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina van de FIFA vindt dat de videoscheidsrechters overal in de wereld hetzelfde te werk moeten gaan. "Anders wordt het een chaos", zei de Italiaan. "Niemand weet dan meer waar hij aan toe is."