Premier Rutte bezoekt hoofdkantoor Netflix in Amsterdam

Premier Mark Rutte heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Netflix in Amsterdam. In de hoofdstad staat het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

"Bedrijven en ondernemers zorgen voor banen, economische groei én innovatie. Vandaag mocht ik bij twee heel uiteenlopende bedrijven een kijkje in de keuken nemen. Ik begon bij een bedrijf dat ‘bingen’ een begrip maakte in Nederland: Netflix", zo schrijft de premier bij een aantal foto's van het bezoek op Twitter.

De minister-president sprak met medewerkers onder meer over de populaire Nederlandse Netflix-serie Undercover. Ook kreeg hij te horen over het belang van Nederland voor het bedrijf en hoe Netflix inzet op lokale verhalen. Rutte deed dit op de dag dat de Tweede kamer zou stemmen over een wetsvoorstel hierover, maar dat werd uitgesteld.

Volgens het voorstel van staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu zouden grote streamingdiensten die actief zijn in Nederland minimaal 4,5 procent van hun jaaromzet in Nederlandse producties moeten investeren. Dit mogen originele producties zijn, of aangekochte bestaande films en series.