Première voor Marc de Hond ‘2e bar mitswa’

AMSTELVEEN - De première van zijn eerste theatershow van Marc de Hond voelde als een "tweede bar mitswa". Dat vertelde de presentator na afloop van de voorstelling. "Ik wist twee jaar geleden al dat ik dit deze avond zou doen. Dus het voelt als een enorme climax dat het eindelijk zover is. Ik vond het een mooi idee om op deze manier het koperen jubileum van mij en mijn dwarslaesie te vieren."

In Scherven brengen geluk vertelt De Hond over zijn leven sinds de fatale operatie die hem ruim twaalf jaar geleden in een rolstoel deed belanden. Tijdens de première zat het publiek zelf ook in een rolstoel. Voor de voorstelling, die donderdag plaatsvond in het Griffioen Theater in Amstelveen, waren alle stoelen in de zaal vervangen door rolstoelen. De première werd bijgewoond door tal van BN'ers, onder wie Dieuwertje Blok, Sophie van den Enk, Barbara Barend, Jack van Gelder en Maurice de Hond.

Marc de Hond wil met zijn voorstelling benadrukken dat er ook voor mensen in een rolstoel veel mogelijk is. "Er zijn veel dingen op mijn pad gekomen die er anders niet waren geweest. Zo droomde ik als kind van een carrière in Oranje. Dat was mij als keeper bij voetbal nooit gelukt, maar als rolstoelbasketballer reisde ik vier jaar met het Nederlands team de wereld over als fulltime topsporter."

Scherven brengen geluk is tot december in de Nederlandse theaters te zien.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *