Presentatie Cillessen bij NEC weer uitgesteld door formaliteiten

NIJMEGEN (ANP) - De presentatie van Jasper Cillessen als nieuwe doelman van NEC is weer uitgesteld, bevestigt een woordvoerder van de club na berichtgeving in verschillende media. "De formaliteiten zijn nog niet helemaal afgerond", klinkt het. De club uit Nijmegen zei donderdag al dicht bij de komst van de 33-jarige Oranje-keeper te zijn en erop te hopen dat een dag later de laatste details zouden zijn afgerond.

Cillessen, die in 2010 in de Eredivisie debuteerde bij NEC, kan daardoor de seizoensstart van zondag tegen FC Twente niet halen. De 63-voudig international trainde volgens het AD vrijdag wel al voor het eerst met zijn nieuwe ploeg mee.

De doelman komt over van Valencia. Hij doorliep de jeugdopleiding bij NEC en verruilde de club in 2011 voor Ajax. Na vijf seizoenen in Amsterdam maakte Cillessen een transfer naar FC Barcelona. Bij de Spaanse topclub kwam de keeper maar sporadisch in actie. Hij was de tweede doelman achter de Duitser Marc-André ter Stegen en keepte vooral in het bekertoernooi. In 2019 werd hij overgenomen door Valencia.