Presentatie HLF8 door Hagens nog niet rond, ook Keijzer genoemd

De onderhandelingen met Sam Hagens voor het presenteren van de SBS6-talkshow HLF8 zijn nog niet rond. Dat zegt de 30-jarige presentator donderdagavond in De Oranjewinter. Tegelijkertijd noemen Britt Dekker, Wilfred Genee en Johan Derksen ook de naam van voormalig CDA-kamerlid Mona Keijzer als presentatrice van het praatprogramma.

"Het is nog niet rond. Het is nog helemaal niet duidelijk of ik het ga doen", zegt Hagens. "We zijn wel wat aan het opnemen, ja. Het is eigenlijk hetzelfde als vorige week. Ik heb geen idee." Hagens is geen onbekende bij SBS6. Hij is als politiek verslaggever actief voor Hart van Nederland.

Direct daarna zegt Dekker te weten wie nog meer in de race is voor een plekje aan het hoofd van de tafel bij HLF8. Nadat de presentatrice, Genee en Derksen er een tijdje omheen hadden gedraaid, noemt Dekker de naam van Keijzer. "We weten het allemaal", zegt ze. Derksen ziet het wel zitten. "Ik vind het een hele charmante vrouw en ze is heel breed georiënteerd." Talpa is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Talpa is op zoek naar presentatoren die Johnny de Mol op kunnen volgen, die oorspronkelijk startte met de presentatie van HLF8. In oktober werd duidelijk dat De Mol niet terug zou keren als presentator nadat hij van wangedrag werd beschuldigd. Het Openbaar Ministerie seponeerde de aangifte van ex-partner Shima Kaes wegens onvoldoende bewijs. Sindsdien wordt het programma wisselend gepresenteerd door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak. Laatstgenoemde stopt binnenkort met het programma en stapt volgend jaar over naar RTL.