Presentatoren RTL woensdag ingelicht over fusie met Talpa

Alle presentatoren van RTL zijn woensdag bijgepraat over de mogelijke fusie met Talpa. Over wat de mogelijke gevolgen voor hen zijn werd echter niet gepraat, vertelde Luuk Ikink in RTL Boulevard.

"Wij hadden vanmiddag een soort bijeenkomst met alle presentatoren met Sven Sauvé en Peter van der Vorst. We werden een beetje ingelicht over wat er allemaal gaat gebeuren. Wij wisten namelijk ook van niets", aldus Ikink. Echt veel duidelijkheid kregen ze niet. "Ze konden ook niet meer vertellen want dat mag gewoon nog niet, want die fusie is nog niet rond."

Mediajournalist Rob Goossens stelde in de uitzending dat er behoorlijk wat spanning is bij de presentatoren, met name die recent van RTL naar Talpa zijn overgestapt. "Daar zal toch wel een beetje het gevoel leven van opgestaan is plaats vergaan. Die moeten niet verwachten dat ze zo meteen eerste keuze hebben bij RTL-programma's. Beide kanten zijn zenuwachtig, maar bij SBS6 nog net iets zenuwachtiger dan bij RTL."

RTL Nederland en Talpa Network kondigden dinsdag aan dat ze willen fuseren, waardoor tal van radio- en televisiezenders voortaan onder één dak vallen. Talpa krijgt na de samenvoeging met RTL Nederland een belang van 30 procent in dat bedrijf. RTL Group houdt een belang van 70 procent in zijn Nederlandse divisie. De partijen verwachten dat de deal in de eerste helft van volgend jaar afgerond kan zijn.