Prestigieuze televisieprijzen Rose d’Or worden uitgereikt

De Gouden Rozen (Rose d'Or) worden maandagavond uitgereikt in Londen. De jeugdprogramma's Het Klokhuis, Hoofdzaken en Hallo, ik heb kanker zijn de grootste Nederlandse kanshebbers bij de uitreiking van de prestigieuze Europese televisieprijzen.

De drie programma's zijn genomineerd in de categorie beste Europese jeugdprogramma van het jaar. Voor de Reality-prijs zijn onder meer het Nederlandse programma Hoofdzaken en de RTL-serie De Verraders genomineerd.

Kans op een prijs in de categorie Multiplatform maakt Nederland met de programma's Stop it now (NPO Zapp/NTR) en Oorlogsstories II (NPO Zapp/EO). De zes Nederlandse inzendingen stonden eerder met zes andere Nederlandse programma's op een shortlist. De overige vaderlandse producties, waaronder de AVROTROS-serie Tenminste houdbaar tot en de Twan Huys-serie Waarde van de aarde, zijn niet genomineerd.

De Rose d’Or-awards worden sinds 1961 uitgereikt aan de beste programma's van het afgelopen jaar op radio, televisie en internet. De shortlist is door 150 mediaprofessionals uit de internationale televisiewereld samengesteld uit 750 inzendingen.