Prijzen voor Bram Krikke en Gwen van Poorten

AMSTERDAM - Radio-dj Bram Krikke van SLAM! is uitgeroepen tot de beste personality op sociale media in Nederland. Hij won donderdagavond een Best Social Award. De andere genomineerden waren Chantal Janzen, Donnie, Gwen van Poorten, Nienke Plas, Vjeze Fur en de winnaar van de afgelopen twee jaar, presentator Tim Hofman. Krikke won eerder dit jaar al de Zilveren RadioSter voor beste radiopresentator.

Hofman ging niet met lege handen naar huis. Zijn serie #BOOS won de award voor Beste YouTube-serie. Bovendien won zijn vriendin Lize Korpershoek in de categorie Beste Instagrammer. Beste nieuwkomer op sociale media is zangeres Merol, bekend van het lied Hou je bek en bef me.

Presentatrice Gwen van Poorten kreeg een award voor Beste Reactie. Toen een man onder haar Instagramfoto klaagde over haar voorgevel, sloeg zij terug met kritiek over de kleine Japanse tuin op zijn profielfoto.

Sporter

Rico Verhoeven is uitgeroepen tot Beste Sporter op sociale media. De kickbokser versloeg snowboardster Bibian Mentel, veldrijdster Puck Moonen, tenniscoach Raemon Sluiter, voetbalster Shanice van de Sanden en fitnesser Joel Beukers. GroenLinks-leider Jesse Klaver werd uitgeroepen tot beste politicus op sociale media. Beste Youtubers waren de mannen van StukTV.

Op woensdag waren de awards voor officiële organisaties op sociale media al uitgereikt. Het lied Knalplanga van rapper Donnie leverde de Rijksoverheid twee awards op.