Prins Carlos vecht tegen naamswijziging zoon

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State behandelt maandag het finale bezwaar van prins Carlos, oudste zoon van prinses Irene, om zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra zijn naam en titel te laten dragen. Dat gebeurt om privacyredenen achter gesloten deuren, bevestigt een woordvoerster van de Raad van State zaterdag na berichtgeving in de Volkskrant. De uitspraak zal wel openbaar zijn.

Klynstra (21) maakte in maart 2015 gebruik van zijn wettelijk recht om een naamswijziging te vragen en voortaan als Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme door het leven te gaan. Hij wil als zodanig ook worden ingeschreven in het filiatieregister van de Hoge Raad van Adel. Prins Carlos verzet zich daartegen, maar heeft tot dusver alle processen verloren. Toenmalig minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) besloot in 2016 dat Klynstra de naam en de titel van zijn vader krijgt.

Hugo Klynstra is in 1997 geboren uit een relatie van prins Carlos met de elf jaar oudere Brigitte Klynstra. Carlos ontkende zijn vaderschap niet, maar wenste geen familierechtelijke banden met zijn zoon. Als de Raad van State het laatste beroep van prins Carlos verwerpt, dan is Nederland een prins rijker. Aanspraken op de dynastieke rechten van zijn vader Carlos krijgt hij daardoor niet.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *