Producent Avondshow noemt lobbyverhaal van Nieuwsuur-baas ‘mal’

Er is nooit sprake van geweest dat De Avondshow met Arjen Lubach om 21.30 uur te zien zou zijn. Dat meldt producent Pieter Klok van het programma maandag op Twitter, in reactie op uitlatingen van voormalig Nieuwsuur-baas Joost Oranje.

Oranje claimde eerder deze week in een podcast dat hij er persoonlijk bij de NPO voor zou hebben gezorgd dat De Avondshow niet tegenover zijn actualiteitenprogramma zou komen te staan. "Wat mal dit", oordeelt Klok. "Van De Avondshow om 21.30 is nooit sprake geweest."

Oranje, die eerder dit jaar stopte als hoofdredacteur van Nieuwsuur, stelde eerder deze week in de podcast van Alexander Klöpping dat hij persoonlijk zou hebben gelobbyd om ervoor te zorgen dat De Avondshow geen concurrentie voor zijn programma zou worden. "Ik merkte ook dat Nieuwsuur-redacteuren het zelf een hartstikke leuk programma vinden", stelde Oranje. "Je zag toen ook op de zondag - waar Lubach eerder uitzond - dat wij daar echt last van hadden, ook in de kijkcijfers."

Daarom ging de hoofdredacteur naar eigen zeggen bellen met iedereen in Hilversum die iets over de uitzendtijd van Lubach zou kunnen zeggen. "Met de netmanager, de mediadirecteur bij de NTR. Ik heb geprobeerd om heel erg de hakken in het zand te zetten", stelde Oranje. De Avondshow met Arjen Lubach werd het afgelopen voorjaar uitgezonden rond 22.15 uur, voor talkshow Op1.