Producent Russell T. Davies keert terug bij BBC-hit Doctor Who

Producent en scenarist Russell T. Davies keert terug als showrunner van de BBC-hit Doctor Who. Dat meldt de Britse omroep vrijdagavond. Davies was de man die vanaf 2005 vijf jaar lang de nieuwe versie van de sf-serie onder zijn hoede nam. Fans reageren uitzinnig op zijn terugkeer bij de reeks.

De belangrijkste keuze die Davies moet gaan maken is wie de huidige hoofdrolspeler, Jodie Whittaker, moet gaan opvolgen. Whittaker is sinds 1963 de dertiende acteur die de rol van de tijdreiziger speelt.

De terugkeer van Doctor Who in 2005 was een grote verrassing, nadat de serie tien jaar eerder was gestopt. De hernieuwde populariteit van de reeks is grotendeels te danken aan Davies, die vijf jaar lang alle artistieke keuzes overzag. Na zijn vertrek in 2010 maakte de producent onder andere de veelgeprezen serie It's a sin, over hoe de gaycommunity in de jaren tachtig werd overvallen door de aids-epidemie.

Britse media suggereerden deze zomer dat Olly Alexander mogelijk de volgende acteur is die in de rol van Doctor Who kruipt. De 30-jarige Alexander, die bekendheid verwierf als frontman van band Years & Years, kreeg eerder lof voor zijn rol als Ritchie in It's a sin.