PSG zonder Marquinhos, Verratti en Florenzi onzeker

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain kan dinsdag in de return tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League niet beschikken over Marquinhos. De Braziliaanse aanvoerder viel vorige week in Duitsland, waar PSG het eerste duel met 3-2 won, na een half uur geblesseerd uit. Afgelopen weekeinde ontbrak Marquinhos in de competitiewedstrijd tegen Strasbourg.

Trainer Mauricio Pochettino neemt dinsdag een besluit over de inzetbaarheid van Marco Verratti en Alessandro Florenzi. Zij zijn teruggekeerd na een coronabesmetting. Mauro Icardi is er ook sowieso niet bij.

Paris Saint-Germain heeft een goede uitgangspositie voor het bereiken van de halve finales, maar Pochettino legde de favorietenrol maandag toch bij Bayern neer. "Bayern is het beste team ter wereld. Zij zijn nog steeds de favoriet."

Pochettino werd er ook mee geconfronteerd dat PSG het dit seizoen in grote wedstrijden uit vaak beter doet dan thuis. Zo won de Franse topclub in de achtste finales met 4-1 bij FC Barcelona. "Het is een statistiek waar we aan het einde van het seizoen eens naar moeten kijken, maar laten we hopen dat we de zaken morgen al kunnen veranderen", aldus Pochettino.

Bayern kan dinsdag opnieuw niet beschikken over de Poolse topscorer Robert Lewandowski.