PSV begint thuiswedstrijd tegen Galatasaray met Gakpo op de bank

EINDHOVEN (ANP) - PSV begint de thuiswedstrijd tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League met Cody Gakpo op de reservebank. De Oranje-international sloot, na zijn deelname aan het Europees kampioenschap, vorige week dinsdag weer aan bij de Eindhovenaren. Trainer Roger Schmidt zei dinsdag dat Gakpo een goede en fitte indruk op hem maakt, maar hij geeft tegen Galatasaray de voorkeur aan spelers die er al vanaf het begin van de voorbereiding bij zijn en vaker met elkaar hebben samengespeeld.

De basisopstelling van PSV ziet er precies hetzelfde uit als een week geleden, toen de Brabanders tegen PAOK Saloniki de laatste oefenwedstrijd voor de ontmoeting met Galatasaray speelden (1-0 winst).

Marco van Ginkel is dit seizoen de aanvoerder van PSV. Denzel Dumfries en Donyell Malen zitten niet bij de groep. De twee EK-gangers hopen op korte termijn een transfer naar een buitenlandse club te maken. Nieuwkomer Davy Pröpper moet voorlopig genoegen nemen met een rol als reserve.

PSV moet drie voorronden overleven om Ajax in het hoofdtoernooi te mogen vergezellen. De return tegen Galatasaray is volgende week. Uitdoelpunten tellen in Europese clubtoernooien, sinds dit seizoen, niet meer dubbel.

Opstelling PSV: Drommel, Mwene, Ramalho, Boscagli en Max; Sangaré en Van Ginkel; Madueke, Götze en Vertessen; Zahavi.