PSV beloont Boscagli met contractverlenging

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft het contract van de Franse voetballer Olivier Boscagli opengebroken en met twee jaar verlengd. De 23-jarige Fransman ligt nu tot de zomer van 2025 vast in Eindhoven. PSV nam Boscagli twee jaar geleden over van Nice.

In zijn eerste seizoen wist de verdediger geen basisplaats te veroveren. Boscagli speelde dat jaar slechts twaalf wedstrijden in de Eredivisie. Onder de Duitse trainer Roger Schmidt was hij afgelopen seizoen wel verzekerd van een vaste plek in de ploeg. Boscagli speelde niet alleen centraal achterin, maar ook regelmatig op het middenveld. In dertig competitieduels maakte de Fransman afgelopen seizoen twee doelpunten.

"Zijn ontwikkeling tot een van de beste voetballende verdedigers in de Eredivisie is ons niet ontgaan en het past bij PSV om Olivier daarvoor te belonen", zegt John de Jong, directeur voetbalzaken in Eindhoven. "PSV ziet in Olivier een belangrijke speler voor de nabije toekomst." Boscagli hoopt komend seizoen voor het eerst een prijs te pakken met PSV. "Ik weet zeker dat we dat dit seizoen kunnen doen en kijk daarnaar uit."