PSV-coach Schmidt: slim en gedisciplineerd gespeeld

EINDHOVEN (ANP) - PSV-coach Roger Schmidt wilde na de succesvolle thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland (3-0) in de derde voorronde van de Champions League nog niet aan de return volgende week dinsdag in Denemarken denken. "We moeten nu eerst herstellen van deze wedstrijd en dan gaat het vizier op zaterdag. We gaan proberen de eerste prijs van het seizoen te pakken", doelde hij bij RTL7 op het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. "Pas daarna gaan we ons op de return in Denemarken richten."

PSV had een groot overwicht tegen de Denen, maar Schmidt vond het zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor zijn ploeg. "Midtjylland is moeilijk te bespelen. Ze gebruiken vaak de lange bal en met al die verre ingooiballen moet je ook uitkijken. Het team heeft in verdedigend opzicht gezamenlijk hard gewerkt en aanvallend hebben we het geduld kunnen opbrengen om de juiste oplossingen te vinden."

Schmidt: "We hebben in de hele wedstrijd ons niveau weten vast te houden, met intelligent, slim en gedisciplineerd spel. We hebben het duel voortdurend gecontroleerd. We hebben amper kansen weggegeven en zelf veel kansen gecreëerd. Het is een goed teken dat we daartoe in staat waren, al hadden we nog wel wat meer moeten scoren. Maar dit is een verdiende zege."