PSV, Feyenoord en AZ lonken naar play-offs

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse clubs hebben donderdagavond een ticket voor de play-offs van de Europa League voor het grijpen. Feyenoord staat er op papier het beste voor. De Rotterdamse ploeg verdedigt in Georgië bij Dinamo Tbilisi een voorsprong van 4-0.

De return (aanvang: 18.30 uur Nederlandse tijd) wordt in een vrijwel leeg stadion gespeeld vanwege een UEFA-straf. Circa 140 fans van Feyenoord mogen het duel nog wel bijwonen. Als Feyenoord de return tot een goed einde brengt, wacht in de play-offs het Zweedse Norrköping of het Israëlische Hapoel Beer Sheva.

Ook PSV begint tegen het Noorse FK Haugesund met een voorsprong (1-0) aan de tweede wedstrijd. De return in Eindhoven begint om 20.30 uur. Bij winst spelen de Brabanders in de play-offs tegen het Oostenrijkse Austria Wien of het Cypriotische Apollon Limasol.

AZ speelt in Den Haag tegen FC Marioepol (aanvang: 20.30 uur). Het eerste duel in Oekraïne eindigde in 0-0. De winnaar van het tweeluik speelt in de play-offs tegen het Belgische FC Antwerp of FC Viktoria Pilzen uit Tsjechië.