PSV geeft voorsprong van 2-0 weg tegen Cercle Brugge

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft in de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een voorsprong van 2-0 weggegeven. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij zag de Belgische club Cercle Brugge in de slotfase terugkomen tot 2-2. Noni Madueke en Mathijs Tielemans maakten de doelpunten voor de thuisclub op De Herdgang in Eindhoven.

Madueke opende halverwege de eerste helft de score. De Engelse aanvaller werd na balverlies van Cercle strak aangespeeld door Ismael Saibari, dribbelde het strafschopgebied in en passeerde de doelman van Cercle Brugge in de verre hoek. Kort na rust schoot de 20-jarige Tielemans, speler van Jong PSV, vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal in de kruising. In de laatste 25 minuten kwam Cercle Brugge langszij via twee doelpunten van Kévin Denkey.

PSV had vorige week bij het officieuze debuut van de nieuwe hoofdtrainer Van Nistelrooij met 6-0 gewonnen van de Duitse club BW Lohne. Verdediger Ki-Jana Hoever, gehuurd van Wolverhampton Wanderers, maakte tegen Cercle Brugge zijn eerste speelminuten voor PSV. Twee andere aanwinsten, Xavi Simons en de zaterdag aangetrokken Luuk de Jong, ontbraken in de oefenwedstrijd. Zij volgen een individueel trainingsprogramma. PSV gaat komende week op trainingskamp naar Duitsland.